Rosu: Cum sa-ti construiesti o tinuta “all-red”

Foto: Fendi, Armani, Max Mara

“Rosul este cea mai buna cura impotriva tristetii.” Bill Blass

Daca ar fi sa vorbim despre semnificatiile unei culori, nu cred ca exista o culoare mai permisiva si mai generoasa ca rosul. Asociata cu emotiile puternice, atat pozitive cat si negative, semnificatiile sale sunt multiple. Este culoarea pasiunii, a dragostei patimase si a razboiului, a seductiei si a violentei, a sangelui si a focului. Rosul este cea mai “fierbinte” dintre culorile primare.

O culoare atat de generoasa, este iubita deopotriva de femei cat si de barbati… vezi Mos Craciun.

Sa porti rosu este o adevarata provocare cu atat mai mult o tinuta construita in totalitate din aceasta culoare. Importanta este combinarea diferitelor tonuri de rosu si cum sunt ele adaptate siluetei.  Poti pune in evidenta parti ale corpului care iti plac prin tonuri deschise si prin tonuri mai inchise acele parti ale corpului pe care nu le vrei prea evidentiate.

Pentru tinuta de zi poti alege fie un pantalon pana – avantajeaza silueta, fie o fusta tip creion si o bluza mai deschisa la culoare ce iti va pune in evidenta bustul (daca nu este foarte generos) luminandu-ti totodata si chipul. Bratele mai groase pot fi discret mascate cu un cardigan in tonuri mai inchise. Pantofii, fie ca sunt cu toc sau nu, trebuie sa fie intr-o nuanta diferita de cea a gentii. Nu purta accesorii in exces, rosul este o culoare puternica oricum, si iti va incarca tinuta inutil.

Pentru tinuta de seara accentul trebuie sa cada pe piesa centrala. Alege o rochie intr-o nuanta de rosu care te avantajeaza si un croi permisiv precum cel clos. Este potrivit oricarei siluete si usor de asortat cu alte piese vestimentare. Pantofii stiletto sunt alegerea ideala pentru toate tipurile de croieli, dar alege o nuanta mai inchisa pentru a nu distrage atentia de la articolul vedeta, care este rochia. Pentru accesorii recomandarea este aceeasi ca si la tinuta de zi, nu e nevoie de prea mult: rosul vorbeste de la sine asa ca poti opta pentru accesorii aurii.

Fie ca alegi sa porti o tinuta “all-red” ziua sau seara, principiile raman aceleasi pune in evidenta zonele forte ale siluetei tale folosind tonuri deschise si foloseste nuantele mai inchise pentru acele parti ale corpului pe care nu le vrei atat de evidentiate.

Fii indrazneata ca si culoarea pe care o porti si experimenteaza tinute originale!